Om kampanjen

Bakgrund

Sedan Anna-Lena och Stefan tog över Skeppsviks Herrgård, har de utvecklat den till ett självklart besöksmål. Inte bara Umeåbor besöker Herrgården såväl vintrar som somrar, utan tillresande från hela landet och även internationella turister ser Skeppsviks Herrgård som ett självklart stopp.

För hur många är vi inte som ätit det klassiska julbordet varje december, som tillsammans med hundratals andra firat midsommar och inte minst, hur många par är det inte som firats sina bröllop på herrgården. Somrarnas räkfrossor och barbequekvällar med tillhörande trubadurer är en institution i Sommar-Umeå. 

MEN, frågan är om vi framöver kommer att kunna besöka Skeppsviks Herrgård på det sätt som vi är vana vid?

Covid-19 pandemin har slagit hårt mot Skeppsviks Herrgård precis som mot många andra aktörer. Men kanske den slagit extra hårt mot verksamheten på Skeppsviks Herrgård. Midsommarfirandet och julborden på julafton ställdes in och pga av läget har man inte kunnat erbjuda hämtkassar och dessutom har alla konferensbokningar har uteblivit sedan ett år tillbaka.

Den ekonomiska situationen är nu så ansträngd för Skeppsviks Herrgård att verksamheten är hotad.

Nu är det dags för oss att ställa upp för Stefan och Anna-Lena på samma sätt som de ställt upp för många av oss under sommarkvällar och inte minst under många julaftnar då de arbetat för att vi ska kunna fira med nära och kära. 

Detta ska inte bli sista sommaren!

Kampanjen

Kampanjen har som syfte att underlätta för Anna-Lena och Stefan att fortsätta kunna hålla Skeppsviks Herrgård öppen för allmänheten, i första hand på kort sikt under sommaren 2021 och i andra hand på lång sikt, dvs under många år framöver.

För att åstadkomma detta uppmanar vi såklart så många som möjligt att besöka Herrgården, men pandemin sätter stopp för större arrangemang i nuläget.

Därför erbjuder vi nu alla att köpa stödmåltider ur Skeppsviks Herrgårds meny. Stödmåltiderna finns att köpa på hemsidan www.kampanjenskeppsvik.se och betalning för måltiderna betalas till Skeppsviks Herrgårds swishnummer 123 47 326 57.

Det går såklart även bra att swisha valfritt stödbelopp till samma nummer

Initiativtagare

Kampanjen är ett privat initiativ av Mattias Lundberg och Håkan Wallengren. Lundberg och Wallengren har inga ekonomiska intressen i Skeppsviks Herrgård eller dess driftsbolag.

Skeppsviks Herrgård och Stefan och Anna-Lena är inte själva inblandade i kampanjen utöver att ha lämnat sitt medgivande till dess genomförande  

Frågor kring kampanjen kan ställas till Mattias Lundberg, 070-3154078, [email protected]

Övrig information